Lutefisk

 


Lutefisksesongen er i gang hos Lofoten Fiskerestaurant


Nå har årets lutefisk av beste kvalitet ankommet Lofoten Fiskerestaurant, og vi serverer den på tradisjonelt vis. Velkommen til oss på Aker Brygge. 

Lutefisk med tradisjonelt tilbehør


Lutefisksesongen er snart i gang og tradisjonen tro åpner vi sesongen den 8. oktober. Lutefisken du får hos oss er av ypperste kvalitet og stolt levert av Brødrene Andreassen. Fisken er nøye utvalgt for å sikre at den er av beste sort og riktig behandlet.

Lutefisk er mer enn bare mat; det er en viktig del av Norges kulinariske arv. Hos oss får du lutefisken i to serveringer og med tradisjonelt tilbehør som bacon, ertestuing og poteter. Her på Lofoten Fiskerestaurant er vi stolte av å kunne tilby en versjon av lutefisken som holder de gamle tradisjonene i hevd.

Bestill ditt lutefiskbord i dag. Velkommen til vår restaurant på Aker Brygge i Oslo.


Pris: 685,- kr per person. 

To serveringer per person.


Reserver bord nå!

 

The nine worlds of Norse Mythology - Utsatt til februar 2025!

 

Opplev Whisky på en ny måte!

Torsdag 6. februar 2025:
Eksklusiv whiskysmaking med Bivrost Whisky.

pris: 3500,- per gjest. Prisen inkluderer 2cl av hver whisky (totalt 18cl skal serveres) og noe snacks/fingermat.
Arrangementet starter 18.00.

Det er kun 20 plasser tilgjengelig til denne smakingen.

VERDENS NORDLIGSTE WHISKY

Bivrost® Whisky er håndlaget under nordlysets glød, ved foten av de majestetiske Lyngsalpene i det arktiske Norge. Renset smeltevann fra isbreer kombinert med lokalt vasket arktisk bygg, sikrer et unikt produkt fra Norge. Besøk deres nettside for å lese mer.

Betingelser: Du må registrere kredittkort som garanti for bookingen, men du betaler direkte i restauranten etter besøket. Eventuell avbestilling må skje 3 dager før ankomst. For sen avbestilling debiteres med 2000 kr per person. Ved kansellering samme dag eller dersom dere uteblir fra dette arrangementet debiteres 3500 kr per person.

 

 

Vinfestivalen 2024 - vinsmaking 8. og 9. februar

 

Privat sommelier ved bordet og nydelig mat? Da bør du bli med på våre vinsmakinger under Vinfestivalen på Aker Brygge!

Torsdag 8. Februar:
Eksklusiv vinsmaking med dypdykk i Chablis.

Vi frister med 6 forskjellige Grand Cru viner fra prominente produsenter som Domaine Billaud-Simon, Domaine de L´Enclos og La Maison Romane.

Dere vil få privat sommelier i vårt chambre separee som vil ta dere med på en reise gjennom flere årganger og grand cru vinmarker i chablis.

 Det vil serveres disse vinene sammen med kanapeer:

o   Domaine Billaud-Simon, Les Preuses, Grand Cru, 2018.

o   Domaine Billaud-Simon, Bougros, Grand Cru, 2016

o   Domaine de L´Enclos, Vaudesir, Grand Cru, 2020

o   Domaine de L´Enclos, Blanchot, Grand Cru, 2021

o   La Maison Romane, Les Clos, Grand Cru, 2011

o   La Maison Romane, Bourgros, Grand Cru, 2011

Pris: 1500,- Per person
Arrangementet vil starte klokken 18:00 og avsluttes ca klokken 20:00.

Det er 10 plasser tilgjengelig til denne smakingen.

Fredag 9. Februar:
Ekslusiv Meursault-smaking med viner fra Francois Gaunoux

For en smørglad vinelsker inviterer vi til smaking med seks forskjellige viner av Francois Gaunoux. Vår sommelier vil guide dere gjennom en kveld med forskjellige vinmarker, årganger og området Meursault samt filosofien til Francois.

 Det vil serveres disse vinene sammen med kanapeer:

o   Meursault, Le Clos du Tavaux Monopole, 2015

o   Meursault, Le Clos du Tavaux Monopole, 2018

o   Meursault, Clos de Meix Chavaux Monopole, 2017

o   Meursault, Clos de Meix Chavaux Monopole, 2019

o   Meursault, Cru Goutte D´or, Premier Cru, 2013

o   Meursault, Cru Goutte D´or, Premier Cru, 2020

Pris: 2000,- per person
Arrangementet vil starte klokken 18:00 og avsluttes ca klokken 20:00.

Det er 10 plasser tilgjengelig til denne smakingen.

 
 
 

 

Valentine's Day på Lofoten

 

Valentinesday på lofoten

Velkommen til kjærlighetens dag hos oss.
Hva passer vel bedre enn å dele vår valentinesmeny med en du er glad i? Start kvelden med en klassisk Kir Royale, etterfulgt av tunatartar-praline, Sterling kveite og sjokolademousse som en søt avslutning på måltidet. Se hele menyen her.

750,- per person.

Klikk på reserver bord-knappen under, velg dato og skriv “valentines” i kommentarfeltet når du reserverer.

À la carte-menyen vår er også tilgjengelig denne kvelden om du ikke ønsker Valentinesmenyen.

 
 
 

Valentinesmeny

----------

Aperitiff
Kir Royale

Forrett
Tunatartar-praline
med avocado og lime-majones

Hovedrett
Sterling kveite
med rosmarin-poteter, Dijonsennep-espuma, ovnsbakt selleripuré og gulrot

Dessert
Sjokolademousse

750,- per person

 

Winemakers Dinner Zephyr Wine - onsdag 31. januar

 

Vi inviterer deg til å utforske vin fra New Zealand når vi får besøk av vinprodusent Zephyr Wine onsdag 31. januar. Dette er første gang Zephyr Wines kommer på besøk til oss, og for å fortelle om vinene dere skal smake denne kvelden, vil selveste Ben Glover være tilstede.

Om Zephyr:
Glover-familien var en av de første som plantet druer på gården sin i Marlboroughs Dillon's Point underregion i 1988. Nitten år senere, ledet av eldste sønn Ben, lanserte familien Zephyr, en rekke viner fra gården. Navnet Zephyr betyr "en mild bris". Inspirert av den rådende vinden som modererer vingårdene deres, passer navnet perfekt for Glover-familien. Aldri stillestående, alltid i vinden, og alltid nyskapende planlegger Glover-familien sitt neste trekk på gården, i vinene og med familien. 
I dag har rader med Chardonnay, Gewurztraminer, Riesling, Pinot Gris, Pinot Noir og Sauvignon Blanc funnet trivsel i de fruktbare leirjordene som gir Zephyr-vinene livlige aromaer, stor smaksdybde og utmerket strukturell levetid.

Dato: onsdag 31. januar
Tidspunkt: 18.30
Pris: 1595,- per person
Inkluderer 4 retter med 7 viner, kaffe & petits fours.
Merk: Vår a la cartemeny vil ikke være tilgjengelig denne kvelden.

Kredittkort legges inn ved bestilling som garanti, men du betaler direkte i restauranten etter besøket. Eventuell avbestilling må skje 3 dager før ankomst. For sen avbestilling debiteres med 1000,- kr per person. Ved kansellering samme dag eller dersom dere uteblir fra dette arrangementet debiteres 1595,- kr per person.


Meny


Aperitiff

Agent Orange
Sauvignon blanc (50%), Riesling (20%) og Alice Mills Pinot Gris (30%)


Kveite-carpaccio
Servert i et phyllodeig-kurv, med urter, yuzu-majones og syltede beter
Organic Riesling
Organic Sauvignon Blanc


Sopprisotto
Med shiitake-, kongeøsters- og shimejisopp
MKIII Zephyr, Sauvignon Blanc

Breiflabb
Ovnsbakt, servert med serrano-skinke, saltbakt selleripuré,
potetfondant og stekt løk-espuma
Organic Pinot Noir
Organic Chardonnay


Dessert
Norske oster
Marlborough Noble Riesling

 

Skreien er endelig her

Skreisesongen er i gang!

Skrei er torsk fra Barentshavet som trekker ned til norskekysten for å gyte. Kjøttet sies å bli uvanlig fast og velsmakende på grunn av de store avstandene fisken forflytter seg. Skrei-sesongen starter tidlig i år og som en av de første restaurantene i hovedstaden er vi i gang allerede fra mandag 15. januar. Teamet her på Lofoten Restaurant ser frem til å servere dere skrei på tradisjonelt vis med lever og rogn.

Skreien hos oss serveres i to serveringer
530,- per person.

Velkommen til oss!

Vinkveld 13. oktober

 

Privat sommelier ved bordet og nydelig mat? Da bør du bli med på vår Vinkveld fredag 13.oktober!


Vi inviterer deg til å utforske viner fra Beaujolais, Jura og Rhône. Våre sommelierer og en representant fra Flaaten Wines vil være til stede for å dele sin kunnskap om de ulike vinene du kan bestille. Vinene vil være tilgjengelige både på glass og flaske:

  • Jura (Cellier des Tiercelines / Jerome Arnoux)

  • Beaujolais (Jean-Claude Lapalu)

  • Rhône (Domaine Durieu og Domaine des Escaravailles)

Vår à la carte-meny vil være tilgjengelig hele kvelden, og du kan selv velge når du ønsker å reservere bord. Dette er en ny og spennende måte å lære mer om vin på, og det gir en koselig og intim atmosfære.

Bli med oss på en uforglemmelig kveld med god mat, flotte viner og kunnskapsrike eksperter. Bestill bordet ditt nå for å sikre deg plass på denne eksklusive kvelden!

Dato: fredag 13. oktober
Tidspunkt: fra 16.00 - 21.00


 

Vinfeber

 

Nyhet! Vinfeber på Lofoten Fiskerestaurant

Lofoten Fiskerestaurant ønsker å invitere til meget eksklusive vinkvelder i oktober. Det er kun 10 plasser tilgjenglige per kveld, så her gjelder det å være rask.


Tirsdag 31. oktober - Tenuta San Guido

“The earth is alive”, en vertikalsmaking med eksklusive Sassicaia. 

Grunnleggeren Mario var en pioner ved å være den første som plantet franske druer i Toscana, og kan med alle rettigheter regnes som faren til fenomenet «Supertoskanere». Nå er Tenuta San Guido et av de mest erkjente vinhusene lokalisert i Bolgheri, Toscana.

Vi kommer til å åpne følgende årganger for dere for å smake forskjeller og følge vinens utvikling gjennom årene: 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 og 2015.

Pris 5500,- per person. Prisen inkluderer, 6 viner (70ml per vin), brød/smør og kanapéer.
Tidspunkt: 17.00. Varighet ca 1,5 time.


Mandag 23. oktober - Ridge Vineyards
(AVLYST grunnen sykdom)

“En reise gjennom røde viner”

Blant de mest anerkjente vinhusene fra California, er Ridge en institusjon som ble grunnlagt i 1885, men det er kun fra 60-tallet, når de nye vinene etter gjenplantning ble utgitt, at vinhuset nådde internasjonal prestisje. Vi skal åpne 6 flasker fra ulike vinmarker for å gi et helhetlig bilde over Ridge sin produksjon av røde viner:

1. Monte Bello 2019
2. Lytton springs 2020
3. Lytton Estate 2019, Petit Sirah
4. Geyserville 2020
5. Estate Cabernet Sauvignon 2019
6. East Bench Zinfandel 2020

Pris per gjest 2000,- inkluderer 6 viner (70ml per vin), brød/smør og kanapéer.
Tidspunkt: 17.00. Varighet ca 1,5 time.


Lørdag 14. oktober - Lucien Le Moine
(avlyst)

“Opplev 2015-årgangen”

Vinhuset ble grunnlagt i 1999, av Mounir i samarbeid med hans kone Rotem. De er an såkalt “micro-negociant” med en stor drøm: å skape et vinbibliotek av de beste terroirene i Côte d’Or. Vi skal åpne de følgende 5 viner (4 av disse er Grand Cru!) laget på Pinot Noir fra den renommerte årgangen 2015, omtalt som en unik årgang og blant de beste noensinne:

1.      Mazis-Chambertin, Grand cru         
2.      Morey-Saint-Denis “Reserve MS”, 1er Cru
3.      Grands-Echezeaux, Grand cru
4.      Clos de Vougeot, Grand cru
5.      Bonnes-Mares, Grand Cru

Pris per gjest 3500,- inkluderer 5 viner (70ml per vin), brød/smør og kanapéer.
Tidspunkt: 17.30. Varighet ca 1,5 time.

 Merk - det er kun 10 plasser på hver vinfeber-smaking

 

Winemakers Dinner med Maison Moillard - fredag 29. september


 

Velkommen til Winemakers Dinner på Lofoten.

Fredag 29. september har vi gleden av å invitere til Winemakers Dinner med Maison Moillard på Lofoten Fiskerestaurant.

Vi har satt sammen en nydelig 4-retters meny, og til dette får du servert 5 håndplukkede viner fra Frankrike.

Kveldens gjester vil bli guidet gjennom de fantastiske vinene fra Burgund av Export Sales Manager i Maison Moillard.

Vi gleder oss!

Dato: fredag 29. september
Kl:
18.30
Pris: 1695,-
Inkluderer:
4-retters meny med 5 håndplukkede viner
Se kveldens meny her

Velkommen!

 

Betingelser: 
Kredittkort legges inn ved bestilling som garanti, men du betaler direkte i restauranten etter besøket. Eventuell avbestilling må skje 3 dager før ankomst. For sen avbestilling debiteres med 850 kr per person. Ved kansellering samme dag eller dersom dere uteblir fra dette arrangementet debiteres 1695 kr per person.


Om Maison Moillard


Fra vinrankene til kjelleren, på Moillard er produksjonen av flotte cuvéer en kunst som er mestret i generasjoner. De velger sine druer fra partnervinbønder med mange års erfaring, og teamet av ønologer bruker all sin kunnskap til å vinifisere og elde kvalitetsviner, representative for deres terroir som er verdt å merke seg i ungdommen, men også etter noen år i kjelleren.

Vinhuset har en rik histore som startet på 1800-tallet. Faktisk vitner arkivene til Nuits-Saint-Georges om at Moillard familien allerede eide vingårder før den franske revolusjonen. De fikk sin første smak på eksport allerede på 1860-tallet da en belgisk forretningsmann kom på besøk til Nuits-Saint-Georges som ble så imponert over vinene etter en smaking at han ba om å få tilsendt hele utvalget til Belgia.


Meny

WINEMAKER’S DINNER

Maison Moillard 

Aperitiff
Maison Moillard, Cremant de Bourgogne

Gravlaks
Rødbetmarinert, servert med ricotta og zucchini tartelett
Pouilly- Fuisse Sous la Grotte

Blåskjellsuppe
Med hvitløksbrød
Rully, Les Falaises

Torsk
Ovnsbakt med hasselnøttskorpe, servert med saltbakt selleripuré,
syltet løk og steinsopp-espuma
Nuits-Saint-Georges, Vielles Vignes

Dessert
2 norske oster
Fixin, Le Messal
 

Winemakers Dinner med Karthäuserhof - Tirsdag 23. mai


 

Velkommen til Winemakers Dinner på Lofoten.

Tirsdag 23. mai har vi gleden av å invitere til Winemakers Dinner med Karthäuserhof på Lofoten Fiskerestaurant.

Nyt en herlig 4-retters middag med 6 håndplukkede viner fra Tyskland.

Vi får besøk av ingen ringere enn Mathieu Kaufmann, Karthäuserhofs vinmaker som vil presentere kveldens viner. Han har vært chef de cave hos det renommerte Champagne-huset Bollinger i over 10 år før han flyttet til en annen prestisjefull vinprodusent, denne gangen i Pfalz, Tyskland, Reichsrat von Buhl.

Vi gleder oss!

Dato: Tirsdag 23. mai
Kl:
18.30
Pris: 1850,-
Inkluderer:
4-retters meny med 6 håndplukkede viner
Se kveldens meny her

Aperitif serveres mellom kl. 18.30 og kl. 18.45.

Velkommen!

 

Betingelser: 
Du bestiller med kredittkort som garanti, men betaler direkte i restauranten etter besøket. Eventuell avbestilling må skje 3 dager før ankomst. For sen avbestilling debiteres med 1000 kr per person. Ved kansellering samme dag eller dersom dere uteblir fra dette arrangementet debiteres 1850 kr per person.


Om Karthäuserhof


Karthäuserhof regnes som den åttende eldste vingården i verden og det er funnet skriftlig materiale som omtaler vinmarkene i Eitelsbach fra år 1223. Selve Karthäuserhof ble til i 1335 da munkene i Karteuserordenen fikk eiendommen i gave av Prins Balduin av Luxemburg. I nesten fem hundre år holdt munkene på her før Napoleon rotet det til for dem. Eiendommen ble overtatt av den franske stat og etter hvert solgt til høystbydende til general Valentin Leonardy i den franske hæren. Siden den gang har eiendommen vært i samme familie. I dag drives eiendommen av Albert Behler som er syvende generasjon.


Meny

WINEMAKER’S DINNER

KARTHÄUSERHOF

 

Aperitiff

Bruno, Riesling Kabinett Feinherb 2021

 

Kamskjell og laks

Sashimi av kamskjell og lettgravet laks, med yuzumajones

Schieferkristall Riesling trocken 2020

 

Skalldyrbisque

Med snøkrabbe og dillolje

Alte Reben Riesling trocken 2020

Weißburgunder trocken 2019

 

Piggvar

Med persillerotpuré, rosenkål, sopp og beurre blanc

Karthäuserhofberg Riesling GG 2019

 

2 norske oster

Riesling Auslese 2019

 

Gi en matopplevelse i gave!

 
lofoten.jpeg
 

Gavekort

Den perfekte gaven til de som har alt og som fortjener det lille ekstra.

Vi tilbyr både digitale og fysiske gavekort. Du kan velge beløpet du ønsker på gavekortene selv.

De digitale gavekortene sendes ut via e-post og kan sendes videre digitalt eller printes ut. De fysiske gavekortene kommer i en pen folder. Begge kan brukes på Fursetgruppens mer enn 20 restauranter. De fysiske gavekortene kan enten, sendes i posten eller hentes på vårt hovedkontor i Oslo (Munkedamsveien 59B).

Les mer og bestill her