Nyhet! Vinfeber på Lofoten Fiskerestaurant
Lofoten Fiskerestaurant ønsker å invitere til meget eksklusive vinkvelder i oktober. Det er kun 10 plasser tilgjenglige per kveld, så her gjelder det å være rask.
Tirsdag 31. oktober - Tenuta San Guido
“The earth is alive”, en vertikalsmaking med eksklusive Sassicaia.
Grunnleggeren Mario var en pioner ved å være den første som plantet franske druer i Toscana, og kan med alle rettigheter regnes som faren til fenomenet «Supertoskanere». Nå er Tenuta San Guido et av de mest erkjente vinhusene lokalisert i Bolgheri, Toscana.
Vi kommer til å åpne følgende årganger for dere for å smake forskjeller og følge vinens utvikling gjennom årene: 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 og 2015.
Pris 5500,- per person. Prisen inkluderer, 6 viner (70ml per vin), brød/smør og kanapéer.
Tidspunkt: 17.00. Varighet ca 1,5 time.
Mandag 23. oktober - Ridge Vineyards
(AVLYST grunnen sykdom)
“En reise gjennom røde viner”
Blant de mest anerkjente vinhusene fra California, er Ridge en institusjon som ble grunnlagt i 1885, men det er kun fra 60-tallet, når de nye vinene etter gjenplantning ble utgitt, at vinhuset nådde internasjonal prestisje. Vi skal åpne 6 flasker fra ulike vinmarker for å gi et helhetlig bilde over Ridge sin produksjon av røde viner:
1. Monte Bello 2019
2. Lytton springs 2020
3. Lytton Estate 2019, Petit Sirah
4. Geyserville 2020
5. Estate Cabernet Sauvignon 2019
6. East Bench Zinfandel 2020
Pris per gjest 2000,- inkluderer 6 viner (70ml per vin), brød/smør og kanapéer.
Tidspunkt: 17.00. Varighet ca 1,5 time.
Lørdag 14. oktober - Lucien Le Moine
(avlyst)
“Opplev 2015-årgangen”
Vinhuset ble grunnlagt i 1999, av Mounir i samarbeid med hans kone Rotem. De er an såkalt “micro-negociant” med en stor drøm: å skape et vinbibliotek av de beste terroirene i Côte d’Or. Vi skal åpne de følgende 5 viner (4 av disse er Grand Cru!) laget på Pinot Noir fra den renommerte årgangen 2015, omtalt som en unik årgang og blant de beste noensinne:
1. Mazis-Chambertin, Grand cru
2. Morey-Saint-Denis “Reserve MS”, 1er Cru
3. Grands-Echezeaux, Grand cru
4. Clos de Vougeot, Grand cru
5. Bonnes-Mares, Grand Cru
Pris per gjest 3500,- inkluderer 5 viner (70ml per vin), brød/smør og kanapéer.
Tidspunkt: 17.30. Varighet ca 1,5 time.
Merk - det er kun 10 plasser på hver vinfeber-smaking